Leija on valittu jatkamaan tehtävää aiemman toimitusjohtajan Hannu Pitkäsen jäätyä eläkkeelle.
- Jari Leija on pitkän linjan ammattilainen elintarvikealalla. Hän on toiminut useissa vastuutehtävissä ja omaa laajat verkostot. Halusimme tehtävään dynaamisen ja innovatiivisen henkilön, yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala summaa.
Leijalla on vankka kokemus työskentelystä suurissa suomalaisissa lihataloissa. Pelkästään johtotehtävissä Leija on toiminut yli 30 vuotta, muun muassa HK Ruokatalon/HKScan Finlandin toimitusjohtajana sekä Atria Suomen varatoimitusjohtajana lihaliiketoiminnan vastaavana johtajana, sekä rehuyhtiön ja hankintayhtiön toimitusjohtajana.
- InnoAgro Oy:n toimitusjohtajana pääsen avainpaikalle kehittämään läntisen Suomen elintarviketoimialaa yhdessä sidosryhmien kanssa sekä maatalouden että jatkojalostuksen parissa. Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueet ovat keskeisimpiä ja monipuolisimpia ruoantuotannon kehittämisalueita Suomessa, Jari Leija toteaa.
Pyhäjärvi-instituuttisäätiön perustama ja omistama InnoAgro Oy toimii Pyhäjärvi-instituutin toiminnan rinnalla ja tarjoaa yksilöityjä palveluita yrityksille ja järjestöille. Sen palveluihin kuuluvat yrityskohtainen kehitystyö tuotekehityksen sekä laatu- ja ympäristöasioiden parissa. Yhtiön osaamisaloja ovat alkutuotanto, elintarviketalous, vesiensuojelu ja ympäristön monimuotoisuus.
- Vastuullisuusosaamiselle on tällä hetkellä suuri tarve elintarviketoimialalla esimerkiksi kehittämisen ja vastuullisuusraportoinnin osalta. InnoAgro Oy tuottaa palveluita muun muassa tähän tarpeeseen, Kirkkala kertoo.
Lisätietoja:
Jari Leija
toimitusjohtaja, InnoAgro Oy
+358 40 559 7213
Teija Kirkkala
toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
+358 50 343 0432